top of page

İSTANBUL MARATONU ÖNCESİ SON HAZIRLIKLAR


İstanbulMaratonu

Türkiye’den ve dünyanın dört bir yanından profesyonel ve amatör koşucular 15 Kasım’da 37. İstanbul Avrasya Maratonu’nu koşmak için bir araya gelecek…ve herkesin ortak bir amacı olacak: mümkün olan en iyi performans ve deneyimi yaşamak ! Maraton koşmak oldukça ilham verici, coşkulu ve büyük kalabalıkları bir araya getiren bir atmosfer. İstanbul Maratonu İstanbul’un muhteşem ve akılda kalıcı görüntüleriyle sizi koşunuz sırasında bir yandan motive ederken, bir yandan da zorlayıcı ve yorucu olduğunu da inkar edemeyiz. Eğer İstanbul Maratonu’na katılacaklardan biriyseniz siz de, şimdi bahsedeceğim ipuçlarını daha iyi performans ve tatmin edici bir koşu için göz önünde bulundurabilirsiniz:

1. SIKI GİYİNİN

İstanbul Maratonu için tahminler havanın pek de güneşli olmayacağını, bulutlu olacağını söylüyor. Hava sıcaklığı ise ortalama 17 C civarında seyredecekse, İstanbul’un tahmin edilemez hava durumunu da göz önünde bulundurmakta fayda var. Bu yüzden sabahın erken saatlerinde oldukça soğuk olabileceğini sizler de tahmin edebilirsiniz. Genelde dışarda açık havada bulunacağınızı düşünerek rüzgara da maruz kalabileceğinizi unutmayın. Bu nedenle koşu kıyafetinizin üzerine eski, az kullandığınız ve sıcak olabilecek, kaybolma ihtimalinde de canınızı sıkmayacak eşofmanlarınızdan giyip vücut ısınızı koruyabilirsiniz.

2. GEÇ KALMAYIN

Yarış organizatörleri tabi ki koşucuları START yerinde zamanında tutabilmek ve yarışı başlatabilmek için etkili bir plan uygulayacaklardır. Ancak, özellikle ilk defa katılanlardansanız koşu yerine gelirken doğru feribot veya otobüste olduğunuzdan emin olun. Ne de olsa İstanbul’da toplu taşımanın çok da dakik olduğunu söyleyemeyiz. Biraz erken gitmek zaten sizin o atmosferi yaşamanız ve hissetmeniz için de çok daha iyi olacaktır.

3. YANINIZA SADECE İHTİYAÇ DUYDUKLARINIZI ALIN

Güvenlik önlemlerinin bu sene dünyadaki her maratonda olduğu gibi biraz daha sıkı olacağını ön görüyoruz. Bu nedenle koşu için kullandıklarınız dışında ne getirmeyi düşünüyorsanız lütfen maratonun web sayfasından kontrol edip yasak olan eşyaları yanınızda bulundurmayın.

4. İLK BİR KAÇ KM’Yİ DOĞRU ANALİZ EDİN ve ANLAYIN

İstanbul Maratonu’nda 42K, 15K, 10K ve Halk Koşusu olmak üzere 4 farklı koşu kulvarı var, Siz de hangi kulvarda koşacaksanız, yönlendiren işaretleri doğru takip etmeye çalışın. İlk bir kaç km kalabalık olabileceğinden dikkatinizin dağılmasına izin vermeyin ve kendi koşunuza ve ritminize odaklanmaya çalışın. Koşu gününden önce rotaları inceleyerek de ön bilgi edinebilirsiniz, bu size kolaylık sağlayacaktır.

5. ENERJİ VERİCİLERİNİZİ YANINIZDA TAŞIYIN

Yardım istasyonları su ve enerji verici sıvılar içermektedir ve belli aralıklarda sizin enerjinizi yenilemek için iyi bir kaynak olacaklardır. Ancak, her kişinin enerji ihtiyaç sıklığının farklı olabileceğini göz önünde bulundurursak, size kendi enerji jellerinizi yanınızda taşımanızı tavsiye edebilirim, böylelikle tükenmiş hissetmeniz durumunda bir iki km ötedeki istasyonu beklemek zorunda kalmazsınız.

6. AĞIRDAN ALIN- ACELE ETMEYİN

İstanbul Maratonu rotasını web sayfasından da inceleyebilirsiniz. Tek kelimeyle muhteşem… Bu yerleri koşarak izlemenin tadı ise bambaşkadır. İlk kez koşacaklar için, keyifli bir deneyim olacağından şüpheniz olmasın. Daha önce katılanlar ne demek istediğimi zaten biliyorlar. Ama bu demek değildir ki hafife alın. Tam tersine İstanbul Maratonu çok da kolay olan bir maraton değildir, bu yüzden yanılgıya düşmeyin. Köprü mesafesi uzun, yokuşlar, iniş ve çıkışlar zorlayıcı ve hava rüzgarlı da olursa tahmin ettiğinizden daha yorucu olabilir. Benim tavsiyem ilk maratonunuz olacaksa özellikle ağırdan alın, acele edip kendinizi aşırı derecede yormayın ve rotanız üzerindeki görülmeye değer manzaraları kaçırmayın, onların tadına varın. Koşunuzun ortasında da özçekim-selfie yapmak veya fotoğraf çekmek için durmayın yoksa arkanızdan gelen koşucular tarafından ezilme tehlikesi de yaşayabilir, sakatlıklara maruz kalabilirsiniz. Hem kendinizi tehlikeye atmamış, hem de diğer koşucuları rahatsız etmemiş oluruz.

İstanbul Avrasya Maratonu, tüm koşucular için bu sene de harika bir macera olacak. Eğlenmenize ve keyfinize bakın, 15 Kasım’da görüşmek üzere! 🙂

3 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page